De voortreffelijke 'Mission: Impossible'-film lijdt enorm onder succes 'Oppenheimer' en 'Barbie'

De voortreffelijke 'Mission: Impossible'-film lijdt enorm onder succes 'Oppenheimer' en 'Barbie'

Behoorlijk wat Amerikaanse bioscopen nemen dan ook al afscheid van de blockbuster.

Op dit moment draaien er behoorlijk wat blockbusters in de bioscoop. Denk bijvoorbeeld maar aan Barbie en Oppenheimer. Helaas wordt de nieuwe Mission: Impossible wel ietwat vergeten.

Tom Cruise weet weer hoge ogen te gooien in het nieuwe deel, genaamd Dead Reckoning - Part One. Ook dit deel is weer ijzersterk onthaald en scoort mooie cijfers op zowel IMDb en Rotten Tomatoes, maar de box-office stelt wel teleur.

Zonde
Heel erg gek is dit niet. Wereldwijd zijn bioscopen meer dan tevreden met de monsterscore van 'Barbenheimer', maar Dead Reckoning is hier niet tegen opgewassen. Dat valt ook wel te zien.

Het is pas de derde week voor de blockbuster, maar maar liefst 1130 Amerikaanse bioscopen zullen de film nu al niet meer vertonen. Zij geven Barbie, Oppenheimer en nieuwkomer The Haunted Mansion namelijk voorrang.

Rest van de wereld
Gelukkig is er ook nog wat goed nieuws. In Amerika heeft Mission: Impossible 7 'maar' 126 miljoen dollar opgehaald, maar in de rest van de wereld is de blockbuster voorlopig goed voor 252 miljoen dollar.


Toen Barbie en Oppenheimer uitkwamen, verdiende Dead Reckoning bijna niks meer. Vanwege de teleurstellende cijfers moet de blockbuster nu dan ook al plaats maken voor andere projecten in honderden Amerikaanse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair