Dit schijntje kreeg Seann William Scott betaald voor zijn rol als Stifler in 'American Pie'

Dit schijntje kreeg Seann William Scott betaald voor zijn rol als Stifler in 'American Pie'

Voor velen nog steeds een driedubbel maandsalaris...

Begin deze maand was het alweer 24 jaar geleden dat de eerste American Pie in de wereldwijde bioscopen werd uitgebracht.

Deze zou comedy's, zoals we die kenden, voor altijd veranderen en uitgroeien tot een franchise die nu bestaat uit 4 films en 5 spin-offs.

De Stiffmeister
De film is na meer dan twee decennia nog steeds een cultklassieker en kan veel van zijn succes toeschrijven aan één bepaald personage: Steve Stifler, elke keer vertolkt door acteur Seann William Scott.

Of het nu zijn splitsende oneliners, vlijmscherpe humor of gewoon een ongelooflijk onbetrouwbaar gevoel voor humor waren, veel fans zijn het erover eens dat Stifler vrijwel elke scène in zijn eentje droeg.

Interview
Het is enigszins moeilijk te geloven hoe weinig Scott ontving voor het optreden. De 46-jarige ster onthulde tijdens een spelletje 'Celebrity True or False' dat zijn debuut hem slechts $ 8.000 (6.700 dollar) opleverde.


"Ik denk dat het klopt. Want ik herinner me achteraf dat ik een gebruikte Thunderbird kocht voor ongeveer 4.200 dollar. En ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik verder met die andere twee mille gedaan heb".

NieuwsFilm

meest populair