Ian McKellen (Gandalf) weigerde belangrijke rol in 'Harry Potter'

Ian McKellen (Gandalf) weigerde belangrijke rol in 'Harry Potter'

De acteur vond het geen goed idee.

Het krijgen van een rol in een grote filmfranchise is voor veel acteurs een droom die werkelijkheid wordt. Toch moeten Hollywoodsterren af en toe de castingdirecteurs een 'nee' verkopen. Zo ook Ian McKellen toen hij gevraagd werd voor een rol in de Harry Potter-films.

In een interview vertelt McKellen dat hij het aanbod om de rol van Professor Dumbledore te spelen in Harry Potter afsloeg. Zijn reden daarvoor was dan ook meer dan begrijpelijk.

Een waardige opvolger
De rol van Dumbledore werd in de eerste twee Harry Potter-films gespeeld door acteur Richard Harris. Tot groot verdriet overleed Harris in 2002 aan de gevolgen van de ziekte van Hodgkin. Hierom moest er een vervanger voor de rol van Dumbledore gevonden worden.

Toen McKellen gebeld werd met het aanbod om in de aankomende Harry Potter-films te spelen, wist hij al meteen om welke rol het ging. Hij kon de rol van Dumbledore echter niet aannemen. "Ik kon de rol niet overnemen van een acteur waarvan ik weet dat hij me niet goedkeurde," vertelt McKellen.

"Passieloos"
Volgens McKellen was Harris geen fan van zijn werk. Zo zou Harris het acteerwerk van McKellen "technisch briljant maar passieloos" hebben genoemd. McKellen, die overigens de opmerking van Harris als "nonsens" omschrijft, vond het met deze context onjuist om de rol van Dumbledore op zich te nemen.



De rol van Dumbledore ging uiteindelijk naar acteur Michael Gambon. Bekijk het gehele interview met McKellen hierboven.

NieuwsFilm

meest populair