Deze mysterieuze film op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze mysterieuze film op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Grosford Park is een Whodunnit die iedereen gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de 'Whodunnit-film' Grosford Park van regisseur Robert Altman, die je kunt kennen van Nashville (1975).

Grosford Park
De satirische zwarte misdaadkomedie uit 2001 heeft een hoofdrol voor verschillende acteurs. Zo zien we Maggie Smith, Clive Owen, Hellen Mirren en Charles Dance. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (87%): "Een mix van Upstairs, Downstairs, Clue en opmerkzaam sociaal commentaar, Gosford Park behoort tot de beste van regisseur Altman."

Reacties
"Een social study verpakt in een whodunnit, waarbij het laatste van minder belang is dan de premisse en de aanloop ernaar, en de verklaring achteraf. Justice served. Prachtige sfeertekening, die inderdaad een beetje doet denken aan The Remains Of The Day," aldus Des1 op Moviemeter.



Lovelyboy scheef op Moviemeter: "In dit prima drama met een who dunnit mysterie wordt de ontknoping prima tot het einde stil gehouden. De ruime cast, werkelijk te veel om op te noemen, doet het uitstekend en ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat de film me prima vermaakt heeft en dus een behoorlijke meevaller."

Op Netflix
De ruim $19 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $87 miljoen op aan de Box Office. Grosford Park won zelfs een Oscar voor het beste originele scenario. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: William McCordle nodigt familie en vrienden uit voor een jachtpartij, en omdat er zoveel gasten zijn is ook de huishoudelijke staf uitgebreid. Hoewel er duidelijk een verschil is in het doen en laten van de gasten boven en de staf beneden, heeft iedereen zo zijn geheimen en problemen.

NieuwsFilm

meest populair