Nu te zien: 'Rubber'-regisseur terug met absurdistische sciencefictionhorror

Nu te zien: 'Rubber'-regisseur terug met absurdistische sciencefictionhorror

Hilarische superheldenparodie van absurdistische filmmaker Dupieux.

In 1999 brak de Franse muzikant Mr. Oizo door met zijn electrohouseklassieker Flat Beat (hier te beluisteren). De bijbehorende muziekvideo was direct zijn debuut als (absurdistisch) filmmaker.

Quentin Dupieux is vanaf toen altijd filmprojecten blijven doen, maar hij brak pas echt door bij het grote publiek met Rubber: een horrorfilm met een moordlustige autoband in de hoofdrol. Enfin, Dupieux' films zijn zeker niet voor iedereen weggelegd, maar voor de liefhebber is er vanaf deze week weer een nieuwe, surrealistische komedie van zijn hand op komst: Fumer Fait Tousser ('van roken moet je hoesten').

Het verhaal
Na een slopend gevecht tegen een duivelse schildpad wordt een team van vijf wrekers, bekend als de Tobacco Force, verplicht naar het bos gestuurd om de teamgeest aan te wakkeren. De vijf superhelden zijn genoemd naar de ingrediënten van sigaretten: Benzène, Methanol, Nicotine, Mercure, Ammoniaque.

Hun retraite verloopt wonderwel, totdat ze lucht krijgen van een complot van Lézardin, de keizer van het kwaad, om de planeet aarde te vernietigen. Samen belanden ze in een hilarische strijd voor de vrede, vol bizarre verhalen en lowbudget stunts in retro-lycra.

Power Rangers gone wrong
In de trailer zien we dat dit een zeer grappige film wordt met veel flauwe grapjes, maar ook zullen, voor de oplettende kijker, de meer moralistische thema's, waaronder de aardse klimaatcrisis, de revue passeren.


Fumer Fait Tousser is vanaf 3 augustus te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair