De beste Dracula zie je in 'Bram Stoker's Dracula' en de slechtste in...

De beste Dracula zie je in 'Bram Stoker's Dracula' en de slechtste in...

Wie is de slechtste?

Dracula is een van de meest iconische filmpersonages aller tijden. Inmiddels zijn er ontelbaar veel versies van het klassieke monster die op het witte doek zijn verschenen, van Max Schreck in Nosferatu (1922) tot Nicolas Cage in Renfield (2023).

Een definitieve beste Dracula is voor iedereen anders. De ene kiest voor Bela Lugosi, de ander voor Christopher Lee. Naast die twee versies zullen horrorfans je ook niet gek aankijken als je Gary Oldmans Dracula uit Bram Stoker's Dracula (1992) als beste benoemt.

Slechtste
Aangezien erg veel verschillende acteurs door de jaren heen de rol van Dracula hebben vertolkt, is het onvermijdelijk dat er een paar tussen zitten die niet erg goed zijn. Vaak ligt dit dan alsnog niet helemaal aan de acteur, maar vooral de kwaliteit van de film waar ze in moeten spelen.

Neem bijvoorbeeld Luke Evans in Dracula Untold of Gerard Butler in Dracula 2000. Allebei zeer capabele acteurs, maar ze kregen het niet voor elkaar om het personage succesvol over te brengen in hun desbetreffende films. Wij kiezen de Dracula uit Blade: Trinity uit als de slechtste tot nu toe.

Dominic Purcell
Dominic Purcell (Prison Break) speelde in Blade: Trinity de rol van Dracula/Drake, de grote vijand van de film. Je zou denken dat dit goed uit zou pakken, de eerste twee Blade-films werden namelijk erg sterk ontvangen, maar Blade: Trinity sloot de trilogie helaas af met een flinke domper.


De film werd onwijs slecht ontvangen, waardoor Purcells Dracula eigenlijk helaas niet erg memorabel of interessant is. De kwaliteit van de film is grotendeels te danken aan de zeer frustrerende opnames. Hoofdrolspeler Wesley Snipes zorgde voor allerlei problemen.

Volgende
Volgende week verschijnt er voor de tweede keer dit jaar een versie van Dracula op het grote scherm. The Last Voyage of the Demeter is een verfilming van een enkel hoofdstuk uit het originele boek van Bram Stoker. Dracula wordt deze keer gespeeld door Javier Botet, maar de acteur is amper te herkennen vanwege het monsterlijke uiterlijk van deze Dracula.


The Last Voyage of the Demeter is vanaf aankomende donderdag te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair