Hete top-arthouse uit het Noorden: de heftige thriller 'Superposition' komt eraan

Hete top-arthouse uit het Noorden: de heftige thriller 'Superposition' komt eraan

Gaat dit een nieuwe Scandinavische overwinning in de Lage Landen worden?

We weten het al een tijdje: voor de beste thrillers moeten we naar het Noorden kijken. Ook deze week staat er weer een nieuw Scandinavisch huzarenstukje op de planning: Superposition.

Deze gloednieuwe Deense productie is de allereerste langspeler van regisseuse Karoline Lyngbye die tien jaar terug haar laatste kortfilm afleverde.

Plot
Het koppel Stine en Teit verruilen samen met hun zoontje Nemo, het stadsleven in Kopenhagen voor een rustiger bestaan in een afgelegen Zweeds bos. De verhuizing geeft ze de ruimte en rust om hun relatie nieuw leven in te blazen en zichzelf als individuen te herontdekken.

Als Nemo op een dag in het bos verdwijnt, komt er na zijn terugkeer abrupt een einde aan het vredige bestaan. Oud zeer en verborgen verlangens sijpelen terug hun levens in, waardoor ze meer dan ooit met zichzelf worden geconfronteerd.

Hard en heftig
In de trailer zien we dat dit weer een pittige kijk gaat worden. De shots zijn onwijs onheilspellend, maar eveneens prachtig en ook het acteerwerk ziet er meer dan prima uit. Dit kan wel eens een filmhuis-succesje gaan worden.


Superposition is vanaf 3 augustus te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair