Superposition

Superposition (2023)

Deense psychologische thriller begint als relatiedrama en had het daarbij moeten laten.
play

6,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Denemarken
105 Min Denemarken

Het koppel Stine en Teit verruilen samen met hun zoontje Nemo, het stadsleven in Kopenhagen voor een rustiger bestaan in een afgelegen Zweeds bos. De verhuizing geeft ze de ruimte en rust om hun relatie nieuw leven in te blazen en zichzelf als individuen te herontdekken. Als Nemo op een dag in het bos verdwijnt, komt er na zijn terugkeer abrupt een einde aan het vredige bestaan. Oud zeer en verborgen verlangens sijpelen terug hun levens in, waardoor ze meer dan ooit met zichzelf worden geconfronteerd.

Regie
Karoline Lyngbye
Cast
Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen, Mihlo Olsen.
Budget
$ 1.620.000
Release
27.01.2023
Release NL
03.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Karoline Lyngbye | Scenario: Karoline Lyngye, Mikkel Bak Sørensen | Cast: Marie Bach Hansen (Stine), Mikkel Boe Følsgaard (Teit) en Mihlo Olsen (Nemo), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2023

Zweverige cursussen en menig zelfhulpboek verkondigen graag dat je de beste versie van jezelf moet worden. Deze te pas en te onpas gebezigde term is niet alleen ontzettend leeg, maar op zijn zachtst gezegd ook opmerkelijk. Er is namelijk maar een iemand zoals jezelf - mensen met meervoudigpersoonlijkheidssyndroom daargelaten. Alhoewel: in de Deense psychologische thriller Superposition zouden er zomaar eens meerdere versies van jezelf kunnen bestaan.

Dat is dan ook het enige dat je van tevoren mag weten over de plot van het speelfilmdebuut van Karoline Lyngbye. Hierin heeft het jonge koppel Stine en Teit het stressvolle leven van Kopenhagen ontvlucht om samen met zoontje Nemo en hond Tarzan in een huisje in de Zweedse bossen zichzelf en elkaar te hervinden. Om schoon schip te maken nemen de twee een podcast op waarin ze volledig eerlijk tegenover elkaar proberen te zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Superposition Nieuwsberichten