De aanstaande topper 'Napoleon' met Joaquin Phoenix was geen makkie om te maken

De aanstaande topper 'Napoleon' met Joaquin Phoenix was geen makkie om te maken

Gelukkig vormen ze een heel goed team.

Elke filmfanaat kent Ridley Scott en Joaquin Phoenix wel. De twee filmlegendes maakten al samen de topfilm Gladiator en werken opnieuw samen aan Napoleon. Toch was dit alles behalve een makkelijke opgave.

Tijdens een recent interview met Empire liet de inmiddels 85-jarige regisseur zich erover uit. Twee weken voor de opnames had hij nog geen enkel idee wat hij van plan was en wat hij zou doen. Gelukkig kon hij rekenen op zijn hoofdrolspeler.

Plan
Zo zegt Scott nu: "Ik zei tegen Joaquin: "Ik weet niet wat we gaan doen". Hij kon mij niet geloven. Ik zei toen van: "Kom, laten we het er samen over hebben". 10 dagen hebben we met z'n tweetjes zitten brainstormen".

"We hebben het over elke scène gehad. We hebben samen enorm lange gesprekken gevoerd en gingen over elk detail". Scott laat zich ook nog uit over de manier van werken van Phoenix.

Perfectie
Scott vervolgt: "Joaquin is enorm precies. Hij is totaal niet conventioneel. Dat is geen bewuste keuze, maar intuïtie. Dit is wat hem drijft. Wanneer hem iets dwars zit, dan zal hij je dit ook meteen laten weten. Hij maakte 'Napoleon' zo speciaal door telkens vragen te blijven stellen".



"Met Joaquin is het mogelijk dat je de hele film herschrijft omdat hij zich ongemakkelijk voelt. Dat gebeurde ook enigszins met 'Napoleon'. Ik ben echter zeer tevreden met het eindresultaat. Het is groter en beter geworden dan ik had kunnen hopen".

Lof
Phoenix wilde ook echter maar wat graag weer samenwerken met Scott: "Het is heel nostalgisch om weer een film te maken met Ridley. 'Gladiator' was een ongelofelijke ervaring. Ik was nog zo jong en het was mijn eerste echte grote productie".



"Ik verlangde weer naar zo'n ervaring. In het verleden heeft hij mij al vaker gecontacteerd voor andere films, maar het voelde nooit perfect aan. Dat was nu anders. We wisten beiden dat we hier wel iets moois van zouden kunnen maken".

NieuwsFilm

meest populair