Opnieuw grote overname: Lionsgate Movies slaat zijn slag en koopt concurrent

Opnieuw grote overname: Lionsgate Movies slaat zijn slag en koopt concurrent

Hasbro houdt echter wel de beste titels.

In de filmwereld is het eten of gegeten worden. Grote filmstudio's kopen vaak genoeg de kleintjes over en dat is nu weer het geval. Deze keer slaat Lionsgate een grote slag.

De bekende studio Lionsgate heeft namelijk Entertainment One (beter bekend als eOne) overgenomen voor ongeveer 500 miljoen dollar. Ondanks het feit dat het al allemaal rond is, zal de officiële transactie naar verwachting einde van het jaar plaatsvinden.

Overname
eOne was eerst het eigendom van Hasbro. Zij kochten eOne weer ongeveer 4 jaar geleden op, al ging het toen nog om een monsterbedrag van maar liefst 3,8 miljard dollar. Hasbro staat het nu dus alweer af.

Dit betekent dat Lionsgate nu zo'n 6500 titels kan toevoegen aan hun database. Zo nemen ze o.a. ook de rechten over van films en series als The Rookie, Yellowjackets en Naked and Afraid. De grootste titels behoudt Hasbro echter.

Goede deal
In de deal zitten namelijk niet de allergrootste titels, zoals Transformers, My Little Pony en Dungeons & Dragons, om er maar een paar op te noemen. Deze worden nu allemaal opgenomen in Hasbro's merklicentie.



Hasbro-baas Chris Cocks is zelf dan ook erg tevreden met de deal: "Deze verkoop is volledig in lijn met onze strategie. Lionsgate heeft een topteam. We zijn blij dat we zo'n goed huis hebben gevonden voor onze eOne films en series. We kijken ernaar uit om samen te werken, al helemaal aan een verfilming van Monopoly".

NieuwsFilm

meest populair