Streaming kapot? HBO Max lijdt flink megaverlies en abonnees lopen weg

Streaming kapot? HBO Max lijdt flink megaverlies en abonnees lopen weg

De cijfers zijn rampzalig.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs over Lionsgate, die eOne overnemen van Hasbro. Alle betrokkenen zijn in hun nopjes met de deal, maar een andere bekende filmstudio, Warner Bros., kent een minder succesvolle fase.

Warner Bros. heeft namelijk enorm veel verlies geleden sinds HBO Max van naam heeft veranderd. De streamingdienst werd gelanceerd in mei 2020, maar precies 3 jaar later fuseerde Warner Bros met Discovery.

Andere namen
De streamingdienst van Discovery+ werd toegevoegd aan die van HBO Max. Warner Bros kwam vervolgens met een volledig nieuwe naam, namelijk Max, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen.

De studio heeft hierdoor namelijk enorm veel verlies geleden. Per aandeel zijn ze namelijk maar liefst 51 cent gezakt, wat uitkomt op een monsterbedrag van 10,36 miljard dollar. Dat niet alleen: ook verloren ze nog eens 1,8 miljoen abonnees.

Verschil
HBO blijft een grote naam en heeft enkele uitstekende series. Denk bijvoorbeeld maar aan blockbusters als Game of Thrones en The Last of Us, maar ook kleinere pareltjes als True Detective en The Night Of.



HBO zelf is dan ook geliefd, maar Discovery+ was niet echt een succes. Warner Bros. besloot hier dus maar een eenheid van te maken, iets dat behoorlijk verwarrend was voor de nodige gebruikers. Behoorlijk wat abonnees zijn dan ook al opgestapt.

NieuwsFilm

meest populair