Niet Zendaya maar Austin Butler steelt de show in 'Dune: Part 2'

Niet Zendaya maar Austin Butler steelt de show in 'Dune: Part 2'

Butler blijkt zowel op, als buiten de set indruk te maken.

Denis Villeneuve's langverwachte epische sci-fi saga, Dune: Part II verschijnt naar verwachting deze herfst in de bioscoop. De topcast zal zowel nieuwe als vertrouwde gezichten naar het scherm brengen. Een van de nieuwe, veelbelovende sterren is de Oscar-genomineerde Austin Butler (Elvis) als de sinistere Feyd-Rautha Harkonnen.

Deze veelbelovende schurkenrol belooft eentje te zijn om naar uit te kijken. Maar buiten de camera's om blijkt Butler een totaal ander persoon. In een recent interview verklapt Stephan McKinley Henderson (Thufir Hawat) hoe aardig Butler is voor zijn mede-acteurs.

Angstaanjagend en aardig
Henderson licht toe: "Hij (Austin) speelde een personage dat helemaal niet blij met me was, en hij was behoorlijk angstaanjagend, en ik gaf hem de blik terug, maar als ze "Cut" zeiden, kwam hij naar me toe en vroeg: "Meneer Henderson, gaat het goed met u? Kan ik u helpen? Kan ik u iets halen?"

Zelf zegt Butler over zijn personage: "We proberen echt in de menselijkheid van het personage te duiken. Het is die kwestie van de slechterik in de wereld die zich niet als de slechterik voelt,".

Butlers eerdere rollen
Verwacht wordt dat de film ook terugkerende castleden Zendaya als Chani, Rebecca Ferguson als Lady Jessica, Josh Brolin als Gurney Halleck en Javier Bardem als Stilgar zal bevatten. Nieuwe personages zijn onder meer Florence Pugh als Prinses Irulan en Christopher Walker als Keizer Shaddam IV.


De 21-jarige Butler begon zijn acteercarrière met het spelen in enkele jeugdseries als iCarly. Hij is vooral bekend van zijn rol als Elvis Presley in de film Elvis. Hiervoor was hij te zien in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood.

Nieuwste trailer
Dune 2 verschijnt naar verwachting op 2 november in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair