nu in de bioscoop

Elvis (2022)

De bonte stijl van Baz Luhrmann gaat op den duur vermoeien in deze biopic vanuit het mislukte perspectief van Elvis' manager.
play

7,1 details

  • 159 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Australië
159 Min Verenigde Staten

In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Alt titel
az Luhrmann’s Elvis
Regie
Baz Luhrmann
Cast
Tom Hanks, Austin Robert Butler, Kodi Smit-McPhee, Luke Bracey, David Wenham, Xavier Samuel, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr., Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Nicholas Bell, Leon Ford, Natasha Bassett, Christopher Sommers, Helen Thomson, Gary Clark Jr., Anthony Phelan, Kate Mulvany, Mark Winter, Josh McConville, Elizabeth Cullen, Melina Vidler, Chaydon Jay.
Release
25.05.2022
Release NL
23.06.2022
Release DVD
19.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Baz Luhrmann | Scenario: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce | Cast: Tom Hanks (Colonel Parker), Austin Butler (Elvis Presley), Olivia DeJonge (Priscilla Presley), Dacre Montgomery (Steve Binder), Luke Bracey (Jerry Schilling), Elizabeth Cullen (Natalie), David Wenham (Hank Snow), e.a. | Speelduur: 159 minuten | Jaar: 2022

De naam van de in Breda geboren Dries van Kuijk zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. De naar de Verenigde Staten verhuisde Brabander schopte het echter tot de manager van zijn grootste ontdekking, Elvis Presley. De naam Colonel Parker verzon hij zelf. Toch zullen veel fans van 'The King' gemengde gevoelens over 'de kolonel' hebben. Parker/Van Kuijk behandelde zijn protegé niet alleen als een melkkoe en een werkpaard, maar wist ook nog eens miljoenen van zijn nalatenschap achterover te drukken.

Australiër Baz Luhrmann liep al jaren rond met het idee om een film te maken over Elvis, maar nam door allerhande omstandigheden een lange aanloop. In plaats van het opsommen van de belangrijkste gebeurtenissen van de carrière van de rockster vertelt Luhrmann het verhaal vanuit het gezichtspunt van Parker. Het blijkt een ongelukkige keuze die van meet af aan voor een valse noot zorgt.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

Elvis Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Elvis

acties