Austin Butler had een dialectcoach nodig om van zijn 'Elvis'-stem af te komen

Austin Butler had een dialectcoach nodig om van zijn 'Elvis'-stem af te komen

"Er zijn veel mensen die veel dingen zeggen, maar uiteindelijk moet je naar jezelf luisteren," aldus Austin Butler als Elvis in de gelijknamige film.

In de The Late Show vertelt Austin Butler hoe moeilijk het was om uit de hoofdruimte van de King of Rock & Roll te komen toen het tijd werd voor zijn volgende project.

"Ik probeerde me gewoon te herinneren wie ik was, ik probeerde me te herinneren wat ik graag deed. Het enige waar ik drie jaar lang aan dacht was Elvis," aldus de acteur.

Maandenlang een gespreksonderwerp
Butlers accent was maandenlang een gespreksonderwerp na de release van Elvis in juni van 2022. Sommige fans wezen de acteur erop dat hij op de rode loper nog steeds klonk als de zanger.

"Ik denk er niet eens over na. Ik denk niet dat ik nog steeds op hem klink, maar ik denk dat het wel moet, want ik hoor het vaak," zei de acteur vorig jaar op de Golden Globes.

Op iets nieuws focussen
"Ik vergelijk het vaak met iemand die lange tijd in een ander land woont en ik heb drie jaar gehad waarin dat mijn enige focus in het leven was. Ik ben er dus zeker van dat er stukjes van mijn DNA zijn die altijd op die manier met elkaar verbonden zullen blijven," aldus Butler.



Hij vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat hij ondanks "de stukjes die verbonden zijn" ook zijn rol als Elvis los moest laten voor zijn nieuwste rol als majoor Gale "Buck" Cleven in Masters of the Air: "Ik moest de ene huid afwerpen en in de andere proberen te kruipen."

Toewijding
Bekijk hieronder het hele fragment van de The Late Show.



Austin Butler:"Ik had een dialectcoach om me te helpen niet als Elvis te klinken in die film."

NieuwsFilm

meest populair