Austin Butler in ziekenhuis beland door 'Elvis'

Austin Butler in ziekenhuis beland door 'Elvis'

De acteur gaf zich volledig, maar betaalde daarvoor wel een prijs.

Austin Butler kroop voor Elvis in de huid van de iconische zanger. Een eenvoudige taak was dat niet. Butler belandde na de opnames zelfs in het ziekenhuis, zo vertelt hij in een interview met GQ.

Butler was bijna drie jaar bezig met het voorbereiden van de rol en opnames. Om Elvis geloofwaardig neer te kunnen zetten, deed hij veel onderzoek, onder meer naar de lichaamsbewegingen van de muzikale legende.

Toen de productie vanwege het coronavirus moest worden stilgezet, boden de producenten hem aan om hem terug naar huis te vliegen. Butler weigerde dat echter en besloot in het appartement wat hij voor de opnames had gehuurd te blijven om zich nog verder in Elvis te verdiepen.

Uitgeput
Uit de positieve reacties op de film blijkt dat deze aanpak het waard is geweest. Maar toch was het draaiproces zwaar voor Butler; achteraf wellicht net iets te zwaar. Hij belandde een dag na het afronden van opnames namelijk al in het ziekenhuis.

"Ik werd 's nachts wakker met een ondraaglijke pijn en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht", vertelt de acteur. "Mijn lichaam was gewoon helemaal op".

In het ziekenhuis bleek dat hij een virus had opgelopen waardoor hij blindedarmontsteking had gekregen. Butler heeft een week in bed gelegen om te herstellen. Nu voelt hij zich dan ook gewoon helemaal top.

NieuwsFilm

meest populair