Ridley Scott heeft spijt dat hij 'Alien: Covenant' koos boven 'Blade Runner 2049'

Ridley Scott heeft spijt dat hij 'Alien: Covenant' koos boven 'Blade Runner 2049'

De versie van Denis Villeneuve was anders ook zeer de moeite waard...

Ridley Scotts oorspronkelijke Blade Runner uit 1982 blijft een eeuwige klassieker in het scifi-genre, en Denis Villeneuve's vervolg Blade Runner 2049 kreeg het warempel voor elkaar om (volgens de meesten) net zo goed te zijn.

Scott was echter ook verantwoordelijk voor dat andere meesterk, Alien, een franchise waar hij naar terugkeerde met Prometheus (2012) en Alien: Covenant (2017).

Gefrustreerde legende
Die laatste film had echter zijn nadelen. Tijdens een gesprek met Empire in het kader van het dit najaar te verschijnen Napoleon, bevestigde Scott namelijk dat hij door conflicterende schema's moest kiezen tussen Alien: Covenant en Blade Runner 2049.

Uiteindelijk besloot hij de Blade Runner-sequel over te laten aan Villeneuve, maar daar is hij nog steeds gefrustreerd over. Aldus Scott:

"Ik had dat besluit niet moeten nemen, maar ik moest wel. Ik had Blade Runner 2 moeten kiezen."

Verkeerde keuze
Beide films verschenen uiteindelijk in 2017. Maar waar Covenant slechts matige recensies kreeg, werd Blade Runner 2049 met zeer veel lof ontvangen. Scott was overigens wel uitvoerend producent van 2049.

En nu de studio's terug willen keren naar beide franchises, heeft Scott ervoor gezorgd dat hij nauw betrokken is bij alle drie de projecten die momenteel worden gemaakt.

Zo kregen we een nieuwe Alien-film van Fede Álvarez, een Alien-serie van Noah Hawley en maakt Amazon Prime Video de serie Blade Runner 2099.

NieuwsFilm

meest populair