Alien: Covenant (2017)

The path to paradise begins in hell.

Presequel die het beste van Alien vertroebelt met de problematiek van Prometheus.
play

6,3 details

  • 122 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Horror
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
122 Min Verenigde Staten

Ridley Scott keert met ALIEN: COVENANT terug naar het universum dat hij creëerde in ALIEN. Convenant is het tweede deel in een prequel-trilogie dat startte met PROMETHEUS - en sluit direct aan op Scotts baanbrekende werk in science fiction uit 1979. Op weg naar een afgelegen planeet aan de andere kant van de Melkweg ontdekt de crew van het kolonie schip Covenant iets dat lijkt op een niet in kaart gebracht paradijs. In werkelijkheid is het een duistere en gevaarlijke wereld. De enige inwoner is de "synthetische" David (Michael Fassbender), overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

Alt titel
Prometheus 2, Alien: Paradise Lost
Regie
Ridley Scott
Cast
Michael Fassbender, James Franco, Noomi Rapace, Guy Pearce, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny R. McBride, Carmen Ejogo, Demián Bichir, Callie Hernandez, Amy Seimetz, Jussie Smollett, Goran D. Kleut, Lorelei King, Uli Latukefu, Benjamin Rigby, Tess Haubrich, Alexander England, Nathaniel Dean.
Release
11.05.2017
Release NL
18.05.2017
Release DVD
13.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Michael Fassbender (David/Walter), Katherine Waterston (Daniels), Billy Crudup (Oram), Danny MccBride (Tennessee), Demián Bichir (Lope), Carmen Ejogo (Karine), Jussie Smollett (Ricks), Callie Hernandez (Upworth), Amy Seimetz (Faris), Nathaniel Dean (Hallett), Alexander England (Ankor), Benjamin Rigby (Ledward), Uli Latukefu (Cole), Tess Haubrich (Rosenthal), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2017

Na een twintigjarige intermissie en een terughoudende prequel is het eindelijk weer tijd voor een 'echte' Alien-film. Duidelijker wordt de tijdlijn er niet van, want deze presequel speelt zich af tussen Prometheus en het originele Alien, op het titulaire kolonieschip Covenant. Met de officiële terugkeer van de Xenomorph, Ridley Scott aan het roer en zicht op meerdere nieuwe delen in de serie, zijn de verwachtingen hoog. Temper deze verwachtingen, want Covenant mixt het beste van Alien met de problematiek van Prometheus.

Ridley Scott opent met voorspelbaar nostalgiegeweld: de minimalistische credits, langgerekte verlaten corridors, een spookachtige toon en een bevroren bemanning die hardhandig gewekt wordt. Prima in beeld gebracht met hier en daar visuele foefjes, zoals een prachtig ruimtepak in Power Loader-geel. Al wordt er gevarieerd met details en de precieze omstandigheden waarin deze kolonisten wakker worden, de opening is vrijwel een herhaling van het originele Alien.

alle artikelen (110)

Alien: Covenant Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Na het mysterieuze en boeiende Prometheus vind ik dit toch wel een tegenvaller. De film heeft een la......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Alien: Covenant

acties