Jussie Smollett maakte met deze domme actie een einde aan zijn veelbelovende acteercarriere

Jussie Smollett maakte met deze domme actie een einde aan zijn veelbelovende acteercarriere

De acteur werd in 2019 aangevallen, maar wel door twee vrienden die hij zelf hiervoor had betaald.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent een veelbelovende carrière lijkt te wachten maar dit dan toch niet uitkomt. Dit is ook zeker het geval voor Jussie Smollett, die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat zijn carrière niks meer waard is.

Smollett had al de nodige rollen gespeeld in diverse films en series, zoals o.a. Alien Covenant en Marshall, al was zijn bekendste werk ongetwijfeld de geliefde Empire-serie, waarin hij een van de hoofdrollen speelde. De acteur was dan ook behoorlijk geliefd.

'Hate crime'
In januari 2019 kwam Smollett met een afschuwelijk verhaal. De acteur vertelde dat hij het slachtoffer was van een 'hate crime' in Chicago. Hij liet weten te zijn aangevallen door twee mannen, die racistische en homofobe taal gebruikten. Zij zouden hem vervolgens in elkaar geslagen hebben en een strop om zijn nek hebben gelegd.

Over de hele wereld kwamen er steunbetuigingen voor Smollett en lieten zijn fans weten dat er hard moest worden opgetreden tegen deze twee aanvallers. Het verhaal stak echter toch heel anders in elkaar. Na een lang onderzoek concludeerde de politie dat Smollett de aanval volledig zelf in scène had gezet en twee bekendheden had ingehuurd om hem aan te vallen.

Arrestatie
Smollett werd als gevolg van zijn acties zelf gearresteerd en aangeklaagd voor het indienen van een vals politierapport. Ook kreeg hij te maken met meerdere aanklachten, maar deze werden verworpen onder voorwaarde dat Smollett een boete zou betalen en gemeenschapsdienst zou verrichten.


De acteur ging hiermee akkoord, maar wist zijn carrière niet te redden. Niet alleen werd hij uit Empire geschreven, niemand wilde weer met hem samenwerken. De eens zo veelbelovende acteur staat nu dan ook bekend als een symbool van de problemen rondom valse aantijgingen en het gebrek aan geloofwaardigheid in de samenleving.

Onschuldig
Smollett heeft zelf altijd beweerd onschuldig te zijn en dat hij het slachtoffer is van een onrechtvaardig systeem. De zaak werd heropend en hij moest alsnog 150 dagen doorbrengen in de gevangenis.


Meer dan 5 jaar geleden kwam Smollett met zijn verzonnen aanklacht, maar sindsdien is hij niet meer te bekennen in Hollywood. De kans lijkt dan ook zeer klein dat hij ooit nog eens een comeback zal maken.

NieuwsFilm

meest populair