Ridley Scott startte een compleet nieuwe 'Alien'-trilogie, maar hoe eindigt deze eigenlijk?

Ridley Scott startte een compleet nieuwe 'Alien'-trilogie, maar hoe eindigt deze eigenlijk?

'Prometheus' kreeg nog een vervolg met 'Alien: Covenant', maar de derde film in de prequelserie is er nooit van gekomen.

In 1979 maakten we kennis met Ellen Ripley (Sigourney Weaver) en de alien van de sciencefictionfilm Alien, geregisseerd door Ridley Scott. Deze film was een groot succes en is een klassieker geworden. Alien werd opgevolgd door drie vervolgfilms: Aliens (1986), geregisseerd door James Cameron, Alien 3 (1992), geregisseerd door David Fincher en Alien: Resurrection (1997), geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet.

15 jaar nadat de laatste vervolgfilm uitkwam, kregen we de eerste prequelfilm Prometheus met Scott die terug was als regisseur. Die film kreeg een vervolg met Alien: Covenant in 2017 en het was de bedoeling dat er nog een volgende film zou komen, maar die is er nooit gekomen.

Prequel
Prometheus was de eerste film die als prequel diende voor de Alien-films. Het speelt zich zo'n 30 jaar eerder af en volgt de bemanning van het ruimteschip Prometheus terwijl ze een sterrenkaart volgen die ontdekt is tussen de artefacten van verschillende oude aardse culturen. Op zoek naar de oorsprong van de mensheid, arriveert de bemanning op een verre planeet en ontdekt een dreiging die het uitsterven van de mens zou kunnen veroorzaken.

Prometheus kreeg een vervolgfilm met Alien: Covenant, die zich 11 jaar na de gebeurtenissen van Prometheus afspeelt. Het volgt de bemanning van een kolonieschip genaamd USCSS Covenant dat landt op een onbekende planeet en een angstaanjagende ontdekking doet. Michael Fassbender, die ook te zien was in Prometheus, hernam zijn rol in Alien: Covenant.

Trilogie
Het plan was om er een trilogie van te maken en een derde prequelfilm uit te brengen. Deze film zou leiden naar de eerste Alien-film. Het scenario voor de derde prequelfilm werd geschreven tijdens de productie van Alien: Covenant en werd in 2017 voltooid, waarbij de productie oorspronkelijk gepland stond om te beginnen in 2018.


Maar dat is er nooit van gekomen. 21st Century Fox werd overgenomen door Disney, die nieuwe verhalen zou blijven creëren in de Alien-serie. Naar verluidt was er toen nog een prequel in de scriptfase met Scott als regisseur, maar het was nog steeds onzeker vanwege de teleurstellende boxoffice-opbrengsten van Alien: Covenant. In september 2020 bevestigde Scott dat er een nieuwe Alien-film in ontwikkeling was, maar het was onduidelijk of dit een vervolg zou zijn op Alien: Covenant.

Alien: Romulus
De nieuwe Alien-film die in ontwikkeling was, zou uiteindelijk niet een vervolg zijn op Alien: Covenant, maar een nieuwe Alien-film, die zich afspeelt tussen de twee eerste Alien-films. De film is geregisseerd door Fede Álvarez, die het samen met Rodo Sayagues heeft geschreven, met in de hoofdrol Cailee Spaeny en Isabela Merced. Scott produceert de film met zijn productiehuis Scott Free Productions.


De film volgt een groep jonge mensen op een verre planeet, die zichzelf in een confrontatie bevinden met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum. Alien: Romulus staat gepland om op 16 augustus uit te komen in de bioscoop.

Kijken?
Ondanks dat we waarschijnlijk nooit te weten zullen komen wat er gebeurd is na Alien: Covenant, kunnen we uitkijken naar Alien: Romulus. In afwachting kan je kijken naar de Alien-films die er wel zijn. Prometheus kan je bekijken op Disney+ en het vervolg Alien: Covenant kan je ook terugvinden op Disney+ en op Netflix. De originele Alien-films zijn ook allemaal terug te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair