Alien (1979)

The Scariest Movie Ever Made. Experience it only on the big screen (USA 2003 re-release)

Alien blijkt - ik kan niet anders zeggen - inderdaad een tijdloos meesterwerk, een klassieker.
play

8,5 details

  • 116 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigd Koninkrijk

Wanneer het ruimteschip Nostromo onderweg terug is naar de Aarde, krijgt het onderweg een SOS-signaal van een andere planeet waarna de bemanning besluit er op af te gaan. Eenmaal op de planeet verlaten enkele bemanningsleden het schip om de omgeving te verkennen.

Regie
Ridley Scott
Cast
Sigourney Weaver, John Hurt, Ian Holm, Tom Skerritt, Harry Dean Stanton, Veronica Cartwright, Yaphet Kotto, Bolaji Badejo, Helen Horton.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 104.931.801
Release
25.05.1979
Release NL
25.10.1979

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Sigourney Weaver (Ellen Ripley), Tom Skerritt (Dallas), Ian Holm (Ash), John Hurt (Kane) e.a.

Ter promotie van de nieuwe DVD-uitgave van de 'Alien Quadrilogy', draait vanaf afgelopen donderdag een director's cut van het eerste deel uit de beroemde sci-fi/horror-reeks in de bioscopen, onder de naam Alien R.I. (Re-Issue). De kritischere geesten onder ons zullen deze re-release ongetwijfeld met enig cynisme bekijken, als een poging om de trouwe fans van de film en misschien nog enkele nieuwsgierigen wat extra geld uit de zak te kloppen. Tenslotte hebben we het hier wel een beetje over oude wijn in nieuwe zakken, niet over toevoegingen in de orde van Apocalypse Now Redux. Deze draaide een paar jaar geleden in de bioscopen, met enkele zeer ingrijpende uitbreidingen die het meesterwerk van Coppola inderdaad tot een nieuwe film transformeerden. In Alien R.I. is de belangrijkste toevoeging een scène van ongeveer een minuut, waarin Ripley op nog levende, door het vijandige wezen ingekapselde teamleden stuit.

Tot zover de kritische blik op deze heruitgave van Ridley Scotts 'vicious little shocker', zoals de regisseur zijn film zelf ooit omschreef. Afgezien van alle al dan niet dubieuze motieven achter Alien R.I. is dit een mooie gelegenheid om nog eens bij de film stil te staan, en te kijken hoe deze potentieel dodelijke complimenten als 'tijdloos meesterwerk' en 'klassieker' heeft weten te overleven.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Alien Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Nu dan eindelijk ook het orgineel gezien dat als een ware klassieker in dit genre te boek staat. Uit......"

Frietgezicht

"...Dan lees ik je mening over Aliens wel bij 'Aliens' :P..."

Glennekeeeee

"...[quote=Frietgezicht]Voor de 1ste keer gezien dan? Op zich geef ik je met een paar punten niet eens o......"

Alien

acties