Financierder van filmhit 'Sound of Freedom' nu zelf opgepakt voor kinderhandel?

Financierder van filmhit 'Sound of Freedom' nu zelf opgepakt voor kinderhandel?

Angel Studios laat zich er ook over uit.

Er is de laatste tijd behoorlijk veel te doen over Sound of Freedom. Eigenlijk wilde geen enkele grote studio met de film te maken hebben, waardoor het verre van zeker was of deze überhaupt uit zou komen. Nu staan ze voor een nieuw probleem.

Sound of Freedom blijkt een grote hit te zijn en haalt vele miljoenen dollars op. Ook het verhaal wordt geprezen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een agent die een jongen redt uit de handen van meedogenloze kinderhandelaren.

Levenswerk
Als hij erachter komt dat de zus van de geredde jongen nog steeds in handen is van deze vreselijke mensen, besluit hij een gevaarlijke missie te ondernemen om haar te redden. Dat niet alleen, hij zet zich vervolgens volledig in om kinderen in de nood te redden.

De film is tot nu toe uitstekend onthaald en scoort eigenlijk overal overtuigende cijfers. Ook vinden de nodige mensen het een goed onderwerp en dat dit eens onder de loep gelegd moet worden. Nu is er echter ook minder positief nieuws.

Financiering
Aangezien niet veel grote studio's geïnteresseerd waren in het project, moest Sound of Freedom het voornamelijk hebben van crowdfunding. Dit was een groot succes, aangezien maar liefst 6678 mensen besloten te doneren.


Een man besloot zelfs maar liefst 5 miljoen dollar te investeren in de film, maar nu doet een gerucht de ronde dat deze man, genaamd Fabian Marta, gearresteerd voor kinderhandel. Angel Studios, de studio achter Sound of Freedom, laat zich nu ook over uit.

Reactie
Neal Harmon, de baas van Angel Studios, zegt het volgende: "Wij weten niet alles af van onze investeerders. Wel hebben wij ons aan de regels gehouden voor de 6678 investeerders. Iedereen kan geld inleggen in de aandelenmarkt en dat geldt ook voor onze Angel Studios projecten".


"Waar de meeste mensen voor gaan is in de aftiteling te staan. Wij zijn al enorm dankbaar dat er na de film enorm veel criminelen gearresteerd zijn. Onze film gaat over een wereldwijd probleem, en wij hopen dat alle daders voor het gerecht gesleept worden, wie ze ook zijn".

NieuwsFilm

meest populair