Nintendo zet na 'Super Mario' vol in op meer verfilmingen van populaire games

Nintendo zet na 'Super Mario' vol in op meer verfilmingen van populaire games

Is 'The Legend of Zelda' de volgende?

The Super Mario Bros. Movie veroverde eerder dit jaar wereldwijd de bioscopen en is veruit de meest succesvolle film van het jaar tot nu toe. Met een omzet van maar liefst 1.3 miljard dollar is het verlangen naar meer begrijpelijk.

Tijdens een vergadering van investeerders bleek dat de opbrengsten van het kwartaal april-juli 50% zijn gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. The Super Mario Bros. Movie is daar natuurlijk een grote reden voor.

Succesverhaal
Nintendo lijkt hun samenwerking met Illumination Entertainment (Despicable Me, Minions) al te graag voort te willen zetten: "Door Nintendo IP uit te breiden naar gebieden buiten het speciale videogameplatform, creëren we nieuwe mogelijkheden voor consumenten om Nintendo IP te ontdekken, en dit stimuleert ons bedrijf in het algemeen."

"Op basis van de verschillende effecten die we hebben bevestigd door de release van deze film, zullen we onze inspanningen voor visuele contentgerelateerde initiatieven voortzetten."

Volgende film
The Super Mario Bros. Movie is duidelijk het begin van veel meer gamefilms gebaseerd op de spellen van Nintendo. Een vervolg op Super Mario is eigenlijk een gegeven, maar door de stakingen in Hollywood wordt er nog geen officiële aankondiging verwacht.


Volgens geruchten wordt er al gesproken over een verfilming van de gerenommeerde The Legend of Zelda-reeks. Het meest recente Zelda-spel, Tears of the Kingdom, was een gigantisch succes. Je bekijkt The Super Mario Bros. Movie nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair