Ster uit 'The Exorcist' komt met eerbetoon aan overleden William Friedkin

Ster uit 'The Exorcist' komt met eerbetoon aan overleden William Friedkin

Ook Jason Blum laat zich erover uit.

Gisteren kregen we te horen dat de legendarische filmmaker William Friedkin is overleden op 87-jarige leeftijd. Hij was verantwoordelijk voor heel wat pareltjes, waaronder The Exorcist. Ellen Burstyn laat zich nu uit over zijn dood.

Burstyn speelde de hoofdrol in de iconische The Exorcist. Hierin was zij te zien als Chris MacNeil. Grappig genoeg keert zij nu, vele decennia later, terug voor het vervolg, genaamd The Exorcist: Believer.

Bericht
Burstyn liet zich uit over de dood van de regisseur: "Mijn goede vriend Bill Friedkin was uniek, slim, nooit bang en had enorm veel talent. Tijdens de opnames wist hij altijd precies wat hij wilde".

"Hij was een perfectionist en ging ook elke keer weer voor het best mogelijke resultaat. Wanneer hij met een beter idee kwam, gooide hij zijn plannen om om voor de perfecte shot te gaan. Hij was zonder enige twijfel een genie".

Meer
Ook Jason Blum, de grote baas van de bekende horrorstudio Blumhouse, liet zich over Friedkin uit: "Ik heb zoveel te danken aan William Friedkin. Ik ben dan ook diep bedroefd. Hij was meer dan enkel en alleen een regisseur".



"Hij heeft het horrorgenre voor altijd veranderd en heeft ervoor gezorgd dat het echt werd gezien als een genre en kunst. We zijn allemaal aan het rouwen, maar we zijn enorm blij en vereerd met al het geweldige werk dat hij achterlaat".

NieuwsFilm

meest populair