Tijdslijn in nieuwe bioscoopfilm 'Gran Turismo' onder vuur

Tijdslijn in nieuwe bioscoopfilm 'Gran Turismo' onder vuur

Dit had niet mogen gebeuren volgens critici!

De eerste reacties op gameverfilming Gran Turismo stromen binnen. Daarmee wordt er ook gelijk kritiek geuit op de vertelling van het waargebeurde verhaal.

In 2015 raakte de echte Mardenborough betrokken bij een ongeval tijdens een race. Dit is ook te zien in de film. Zijn auto raakte de slagboom en een omstander werd gedood.

Jaren eerder
Hoewel we dit ook zien in Gran Turismo, wordt er nu kritiek gegeven op de manier waarop deze gebeurtenis in de tijdlijn is geplaatst. De makers hebben een belangrijke wijziging aangebracht; het ongeval vindt in de film jaren eerder plaats.

Daardoor zou het verloop niet helemaal kloppen. Het tragische ongeval motiveert Mardenborough om deel te nemen aan de race van Le Mans in 2013.

Smakeloze herformulering
In werkelijkheid vond het ongeluk pas twee jaar na deze race plaats. Daar vinden veel critici wel wat van. Zo schrijft een recensent van Polygon dat dit niet had mogen gebeuren.

"Een smakeloze herformulering van een fatale gebeurtenis", stelt de journalist. Volgens de recensent had zo'n naar ongeluk niet gebruikt mogen worden om het verhaal meer drama te geven.



NieuwsFilm

meest populair