Is de nieuwe 'The Exorcist' ook voor kinderen of alleen echte horrorliefhebbers?

Is de nieuwe 'The Exorcist' ook voor kinderen of alleen echte horrorliefhebbers?

The Exorcist: Believer bevat geweld, verontrustende beelden, stevig taalgebruik en seksuele verwijzingen.

Deze week kwam William Friedkin te overlijden op 87 jarige leeftijd. De filmmaker is vooral bekend van de iconische horrorfilm The Exorcist uit 1973. Dit jaar verschijnt een nieuw vervolg.

Dat vervolg heet The Exorcist: Believer en is geregisseerd door David Gordon Green, de man die de afgelopen jaren een nieuwe Halloween-trilogie opleverde.

Leeftijdsclassificatie
Het Noord-Amerikaanse Motion Picture Association (MPA) heeft nu een leeftijdsclassificatie toegewezen aan Believer. Het wordt geen PG-13 film (12 jaar en ouder), maar een R-rated horrorfilm. En dat zal de fans hoop geven.

De reden wordt ook gegeven: "gewelddadige inhoud, verontrustende beelden, stevig taalgebruik en seksuele verwijzingen." Het mag duidelijk zijn dat deze film niet voor kinderen onder de 16 jaar is.

Oktober
De film verschijnt midden oktober in de Nederlandse bioscopen en dat is helemaal op tijd voor de Halloween-dagen. Hieronder nogmaals de eerdere trailer.


De synopsis: Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding (Leslie Odom) hun dochter Angela (Lidya Jewett) in zijn eentje zien groot te brengen.

Angstaanjagende gedaante
Als Angela en haar vriendinnetje Katherine (Olivia Marcum) in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante.

NieuwsFilm

meest populair