Hoe gaat de demonische stem in 'The Exorcist: Believer' klinken?

Hoe gaat de demonische stem in 'The Exorcist: Believer' klinken?

De regisseur van de film doet een uniek boekje open over het maakproces.

De originele The Exorcist is ongetwijfeld de meest memorabele bezetenheidsfilms in de filmgeschiedenis. Dat is mede te danken aan de angstaanjagende filmtechnieken die William Friedkin gebruikte om het concept over te brengen.

The Exorcist: Believer van David Gordon Green (Halloween, The Pineapple Express) wordt een direct vervolg op film uit 1973. De regisseur heeft een ambitieuze aanpak bij het afbeelden van zijn demonen en diens stemmen.

Demonische stem
Voor de bezeten stem heeft Gordon Green aangegeven dat hij meerdere mensen heeft ingeschakeld. Toch blijft hij een beetje vaag hoe de precieze sequenties werden uitgevoerd.

Wel is het duidelijk dat hij de vorming van de demonische stem serieus aanpakt: "Onlangs bracht ik vijf heel verschillende mensen in een kamer, met een microfoon, en vroeg ik hen om dingen te zeggen. Misschien wil ik dat het elk van deze stemmen is en meer. Misschien wil ik dat de demon veel dingen is."

Spannende herfst-release
Het publiek moet alleen geen verwachtingen hebben over de stem, aangezien Green bevestigde dat hij enkele "radicale keuzes" zal maken in het proces. Ook gaf hij toe: "Als je alleen maar een fanservice probeert te bieden, raak je verdwaald."


In de film uit 1973 werd de jonge Regan MacNeil, gespeeld door de 14-jarige Linda Blair, bezeten door de demon Pazuzu. Hierbij hielpen andere stemmen, waaronder Mercedes McCambridge, bij de bezetenheid van haar stem.

Nieuwe demon
Maar de demon Pazuzu zal in de nieuwe film afwezig zijn. Dit verklaart waarschijnlijk meteen de waarschuwing voor lage verwachtingen, omdat het ruimte biedt voor allerlei verontrustende afwijkingen van zijn voorganger.

Bekijk de afbeelding
The Excorcist: Believer vertelt over een 12-jarig meisje dat bezeten is door een mysterieuze demonische entiteit. Haar moeder wordt gedwongen de hulp in te roepen van twee priesters om haar te redden.

The Excorcist: Believer staat gepland om op 13 oktober in de bioscoop uit te komen.

NieuwsFilm

meest populair