Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

The Pianist is een prachtfilm die je gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de heftige dramafilm The Pianist van regisseur Roman Polanski, die je kunt kennen van The Ninth Gate en The Ghost Writer.

The Pianist
De dramafilm uit 2002 heeft een hoofdrol voor Adrien Brody. Bijrollen gingen naar onder andere Thomas Kretschmann, Frank Finlay en Emilia Fox. De ontvangst is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (95%): "Goed geacteerd en dramatisch ontroerend, The Pianist is Polanski's beste werk in jaren."

Reacties
"De hele film is gewoon indrukwekkend en toont de holocaust van binnenuit. De film laat je geen moment los en komt keer op keer met zeer brute momenten die de waanzin van die oorlog onderstrepen. The Pianist is een monument van een oorlogsfilm!" aldus nosub op Moviemeter.



Rcuppen79 schreef op Moviemeter: "Adrien Brody levert een briljante tour-de-force af als het titelfiguur en kreeg hiervoor terecht een Oscar. Je voelt als kijker zowaar de pijn die hij te verduren heeft in de barre omstandigheden waarin hij jarenlang moest zien te overleven."

Op Netflix
De $35 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $120 miljoen op aan de Box Office. Ook werd de film genomineerd voor zeven Oscars, waarvan ze er vier wonnen. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédérique Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad. Hij krijgt daarbij niet alleen de hulp van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wilm Hosenfeld, die hem op 23 september het stuk van Chopin heeft horen spelen....

NieuwsFilm

meest populair