Deze Disney-film heeft voor Quentin Tarantino "het perfecte einde"

Deze Disney-film heeft voor Quentin Tarantino "het perfecte einde"

De regisseur heeft een 'guilty pleasure'

Of het nou de tragische afsluiter van The Mist of de 'happy end' van The Little Mermaid is: het einde van een film hoort iets met de kijker te doen. Ook Quentin Tarantino is het daar mee eens.

In een interview verklapt actrice Jamie Lee Curtis een van Tarantino's favoriete filmeindes. Eén specifieke film zou volgens hem namelijk het perfecte einde hebben.

'Freaky Friday'
Volgens Curtis zou Tarantino een kleine obsessie hebben gehad met de film Freaky Friday, waar zij en Lindsay Lohan de hoofdrollen in hadden. Met name één specifieke scène was Tarantino bijgebleven.

Curtis vertelt: "Ik werd op een feestje aangesproken door Tarantino die me shot voor shot tot in detail die reeks van de House of Blues scène uitlegde. Hij legde uit waarom het een geniale scène was en een perfect einde voor de film, en ik had zoiets van: 'Dit is super cool. Quentin Tarantino is fan van me."

House of Blues
De scène waar Tarantino naar verwees, is de scène voordat de personages van Curtis en Lohan weer terug in hun eigen lichaam transporteren. Lohans personage Anna doet alsof ze gitaar aan het spelen is, terwijl haar moeder Tess het stiekem achter de schermen speelt.



NieuwsFilm

meest populair