The Mist (2007)

Fear Changes Everything

The Mist is een geslaagde horrorfilm met een actuele inslag.
play

6,6 details

  • 126 Min
  • Drama
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

Nadat een verschrikkelijke storm over een stadje in Maine gewoed heeft, trekt er ’s ochtends een enorm dichte mist op. Samen met een grote groep angstige buurtbewoners, zitten David Drayton en zijn vijfjarige zoontje gevangen in de lokale supermarkt. Al snel dringt het besef door dat er zich ‘dingen’ schuilhouden in de mist; dodelijke, angstaanjagende dingen onmogelijk afkomstig van onze aarde. Overleven is alleen maar mogelijk als iedereen in de winkel samenwerkt, maar is dat menselijk gezien wel mogelijk? In blinde angst en paniek verdwijnt langzaam maar zeker elk beetje redelijkheid, en David begint zich af te vragen om welke monsters hij zich meer zorgen moet maken: die daar buiten in de mist of degenen die zich in de winkel ophouden en die hij tot nu toe kende als zijn vrienden en buren..

Regie
Frank Darabont
Cast
Thomas Jane, Toby Jones, Marcia Gay Harden, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Laurie Holden, David Jensen, Andre Braugher, Alexa Davalos, Nathan Gamble, Chris Owen, Frances Sternhagen, Sam Witwer, Robert C. Treveiler, Melissa Suzanne McBride.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 57.096.190
Release
21.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank Darabont | Cast: Thomas Jane (David Drayton), Marcia Gay Harden (Mrs. Carmody), Toby Jones (Ollie), Laurie Holden (Amanda Dunfrey) | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2007

”De dag des oordeels is gearriveerd!” De manische kreten van Mrs. Carmody veroorzaken terechte paniek onder de aanwezigen die zich verschanst hebben in de lokale supermarkt. Naar buiten kunnen ze niet, want een dikke mist is over hun stadje getrokken en de naargeestige geluiden en spookverhalen doen weinig goeds vermoeden. The Mist is in opzet een zeer doorsnee Stephen King horrorverhaal, maar zoals altijd zit er veel meer achter de lugubere gruwel van de schrijver. Frank Darabont kent de geest van de gelauwerde schrijver als geen ander en keert voor de derde keer terug naar de wereld van King.

Met een minimaal budget en een kleine cast schoot Darabont zijn laatste productie volledig in de traditie van de guerrillafilm. Snel, goedkoop en bezield met een goede kritische boodschap. De regisseur keert ook terug naar het genre waarmee hij begonnen is. Darabonts regiecarrière werd ingeluid met een korte film gebaseerd op een novelle van Stephen King en verder schreef hij mee aan de scripts van The Blob (de remake uit 1988) en de derde Nightmare on Elm Street. Hij voelt zich duidelijk als een vis in het water en de gehaaste stijl van de film voelt heel goed aan. Zijn jeugdige enthousiasme werkt aanstekelijk en bang worden is ook gegarandeerd: The Mist is voornamelijk een heel enge film. Maar niet alleen de monsters boezemen angst in: de film pretendeert veel meer.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Mist Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tidus

"...Geweldige film. Je wordt gedurende film helemaal het verhaal ingezogen en je leeft met de mensen in......"

11qqaazz

"...HAHAhahahahahah.....wat een sukkel he...."

freek073

"...Zeer verassende film, de eerste special effects waren matig, maar het sterk geacteerde verhaal maakt......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Mist

acties