Britse topactrice Ruth Wilson toch nog te zien in dit vergeten arthouse-pareltje

Britse topactrice Ruth Wilson toch nog te zien in dit vergeten arthouse-pareltje

De Engelse 'TV Queen' tóch nog te zien op het Nederlandse grote doek!

In 2021 transformeerde regisseuse Harry Wootliff het boek True Things About Me van Deborah Kay Davies tot een film met True Things. Ondanks de vele prijzen en nominaties op de festivals toentertijd heeft dit werk nooit een Nederlandse bioscooprelease gehad.

Daar komt nu eindelijk verandering in. Alleen al voor het zien van de (toxische) chemie tussen hoofdrolspelers Ruth Wilson (See How They Run) en Tom Burke (Mank) is dit een dikke aanrader.

Synopsis
In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate (Wilson) op zijn kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geverfd blond haar (Burke). Hij is net ontslagen uit een gevangenisstraf voor kleine vergrijpen. Met al zijn zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats.

Kate's gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid. Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden; tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht, maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten.

Sensueel
In de trailer kunnen we al zien dat dit een razend spannend en zeer intiem drama wordt met twee fantastische, Britse acteurs op de piek van hun kunnen die je met hun spel op het puntje van je stoel zullen laten zitten.


True Things is vanaf 17 augustus te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair