Stephen King over vampierfilm: "Throat-Ripping"-goed vermaakt

Stephen King over vampierfilm: "Throat-Ripping"-goed vermaakt

De wereldberoemde schrijver is zeer te spreken over de nieuwe griezelfilm

Het krijgen van goede reacties, recensies en fanmail is natuurlijk altijd leuk voor filmmakers. Toch is het nog extra bijzonder als je nieuwe film geprezen wordt door niemand minder dan de koning van de horrorboeken Stephen King. De nieuwe vampierenfilm The Last Voyage of the Demeter kreeg van King een flinke duim omhoog.

In een Tweet laat King weten onder de indruk te zijn geweest van de nieuwe horrorfilm. Hij schrijft vol enthousiasme over de film.

"Throat-Ripping goed"
King schrijft: "Ik had zo mijn twijfels over 'The Last Voyage of the Demeter', maar het is throat-ripping goed vermaak." Ook verwijst King nog naar de klassieke horrorfilms van Hammer Film Productions, een productiemaatschappij die bekend staat om hun tientallen gothic-horrorfilms. "Het deed me denken aan de beste Hammer films uit de jaren '60 en '70," aldus King.

The Last Voyage of the Demeter is geregisseerd door André Øvredal, die onder meer bekend is als regisseur van de films The Autopsy of Jane Doe en Mortal.

Dracula 2.0
De film is gebaseerd op een specifiek hoofdstuk uit Bram Stokers beroemde gothic-roman Dracula. Het verhaal gaat over het schip de Demeter, die gebruikt wordt om 24 mysterieuze houten kratten te vervoeren van Carpathia naar Londen. De crew van het schip krijgt aan boord te maken met een angstaanjagende verschijning.



The Last Voyage of the Demeter is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair