'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1' box office: top of flop?

'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1' box office: top of flop?

De komende weken wordt het bekend of de film een succes genoemd kan worden.

Iedereen heeft het op dit moment over 'Barbenheimer', waardoor Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One ietwat vergeten wordt. Hoe gaat het eigenlijk met de box-office van laatstgenoemde?

Hoofdrolspeler Tom Cruise haalt weer allerlei knettergekke capriolen uit voor het nieuwste Mission: Impossible-deel. De blockbuster is dan ook sterk onthaald, maar komt niet uit de schaduw van Barbie en Oppenheimer.

Box-office
Deze twee films scoren dan ook gigantisch goed aan de box-office, terwijl het eerste Dead Reckoning-deel toch genoegen moest nemen met minder. Op dit moment staat de blockbuster alsnog op een hele nette 522 miljoen dollar, maar is dat genoeg?

De blockbuster kost maar liefst 300 miljoen dollar om te maken, wat betekent dat er ongeveer 600 miljoen dollar opgehaald moet worden om winst te maken. Toch lijkt dit nog te kunnen lukken, al had studio Paramount toch de film beter op een ander moment uit kunnen brengen.

Ontevreden
Naar verluidt is Cruise dan ook niet al te blij met de stand van zaken en dat zijn film het op moest nemen tegen andere blockbusters. Bovendien gaat de voorrang voor de grootste zalen uit naar Christopher Nolans Oppenheimer, aangezien hij wordt gezien als de ambassadeur van IMAX.



Toch is er nog hoop. De meeste filmfanaten zijn al ietwat over de 'Barbenheimer'-hype heen en de Dead Reckoning-cijfers dalen nog niet enorm veel. Het zou dus nog best kunnen dat de film alsnog de 600 miljoen dollar grens gaat halen.

NieuwsFilm

meest populair