Margot Robbie verdient godvermogen aan 'Barbie' na het enorme succes

Margot Robbie verdient godvermogen aan 'Barbie' na het enorme succes

Door haar rol als producent van 'Barbie' krijgt Margot Robbie een aanzienlijk deel van de opbrengsten van de film.

Life in plastic, it's fantastic! Dat geldt zeker voor Barbie-ster Margot Robbie, die ruim $50 miljoen lijkt te verdienen voor haar rol in de monsterhit.

Robbie verdiende net als co-ster Ryan Gosling een salaris van $12,5 miljoen voor haar werk aan de Barbie-film. Maar door haar rol als producent van de film krijgt de Australische actrice ook een deel van de opbrengsten van de film. Het lijkt er dan ook op dat Robbie ruim $50 miljoen zal verdienen.

1 miljard
De film van Greta Gerwig bracht inmiddels al ruim een miljard dollar op aan de wereldwijde box-office. En het lijkt erop dat er nog flink wat geld binnen geharkt zal worden. Ook regisseur Gerwig lijkt een flinke bonus te krijgen door het enorme succes van de film.

Met $1,18 miljard is Barbie de succesvolste film ooit geregisseerd door een vrouw. Op Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 na is het ook de meest lucratieve film van filmstudio Warner Bros.



Een goed idee en een visionaire regisseur
Margot Robbie bracht het idee van de film zelf naar de studio. Ze overtuigde Warner Bros ervan dat Barbie met gemak een miljard dollar op zou brengen. "Studio's verdienen veel geld als ze een goed idee met een visionaire regisseur combineren. Eerder waren er dinosauriërs en Steven Spielberg en nu Barbie en Greta Gerwig." Zei Robbie tijdens haar pitch aan de studio.

De voorspelling van Robbie is duidelijk uitgekomen nu Barbie met gemak een miljard heeft opgehaald en langzaam op weg is naar de 2 miljard. Je kan Barbie voorlopig nog wel even zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair