'A Nightmare on Elm Street' kreeg actrice Heather Langenkamp helemaal gek

'A Nightmare on Elm Street' kreeg actrice Heather Langenkamp helemaal gek

De actrice wist niet waar ze aan begon

Vaak zijn films niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om te maken. Toch zal actrice Heather Langenkamp hier wel anders over denken. De opnames van A Nightmare on Elm Street (1984) waren in sommige aspecten letterlijk een regelrechte nachtmerrie.

De horrorfilm A Nightmare on Elm Street is een ware cult-film die met zijn release het slasher-genre op zijn kop wist te zetten. Regisseur Wes Craven lanceerde met de film een extreem populaire franchise, naast het introduceren van de angstaanjagende Freddy Krueger, gespeeld door Robert Englund.

Heather Langenkamp
Heather Langenkamp had aanvankelijk niet veel filmervaring, toch wist zij de hoofdrol in A Nightmare on Elm Street te verkrijgen. Achteraf bleek dat de jonge actrice geen idee had waar ze aan begonnen was. "Elke dag was er weer iets dat mijn mentaliteit veranderde", aldus de actrice.

Zo lag de actrice voor een iconische scène 9 uur lang in een bad, waarbij de vlijmscherpe hand van Freddy Krueger zich tussen haar benen bevond, "De VFX-engineer zwiepte blindelings zijn hand tussen mijn benen. De ene keer te veel naar links, de andere keer te veel naar rechts", vervolgt de actrice.

Badkuip
Wes Craven leek dus alle tijd te nemen om de take te krijgen die hij wilde. De regisseur liet speciaal voor de scène de badkuip ombouwen, zodat de VFX-artiest in een wetsuit onder de actrice kon liggen. Alhoewel het een verschrikkelijke draaidag voor de actrice was, mag de uiteindelijke scène er wel wezen.



Heather Langenkamp was zich voorafgaand aan de opnames van geen kwaad bewust. "Ik dacht, ik ga gewoon een film maken. [i]"Ik had totaal niet de verwachting dat ik met een verschrikkelijke realiteit te maken zou hebben", aldus de actrice.

Succes
Alhoewel de opnames niet altijd even fijn waren, mocht het succes van de film er wel wezen. De film werd met een 'kleine' $1,1 miljoen dollar gemaakt, maar wist $57 miljoen dollar op te halen bij de Box Office.



Naast het begin te zijn van een van de meest populaire horror franchises, betekende A Nightmare on Elm Street ook het begin van de loopbaan van topacteur Johnny Depp. Heather Langenkamp, daarentegen, heeft na twee sequels geen grote acteercarrière meer gehad.

NieuwsFilm

meest populair