Waarom Disney het nu zo populaire 'Sound of Freedom' in het archief liet liggen

Waarom Disney het nu zo populaire 'Sound of Freedom' in het archief liet liggen

Het is de hit van afgelopen jaar...

De verrassingshit van dit jaar is zonder twijfel Sound of Freedom. Toch duurde het een hele tijd tot de film het daglicht zag. Hoe komt dat?

De film Sound of Freedom is naast een hit in de Verenigde Staten ook direct controversieel. Zo zou de hoofdrolspeler Jim Caviezel antisemitische uitspraken hebben gedaan.

Fusie
Toch is dat niet de reden dat het zo lang duurde voordat de film eindelijk in bioscopen te zien was, legt regisseur Alejandro Monteverde uit in een gesprek met MovieWeb.

"Toen Disney Fox kocht, er was zoveel inhoud om door te nemen. Ik denk dat we een beetje verdwaald raakten", vertelt hij. "We waren tenslotte een kleine film."

Geen slechte bedoelingen
"De film raakte verloren toen de fusie plaatsvond. Het was niet bedoeld op een manier waarop niemand de film zou mogen zien", verduidelijkt de regisseur. "Ik wil geloven dat er geen slechte bedoelingen waren."

Monteverde gelooft overigens dat de film baat heeft gehad bij het uitstel. Op deze manier begrijpen kijkers het thema een stuk beter, aldus de regisseur. "De timing was perfect."



NieuwsFilm

meest populair