Netflix geeft abonnees van oudste dienst een opvallend cadeau

Netflix geeft abonnees van oudste dienst een opvallend cadeau

Je krijgt een DVD, maar die moet je wel weer terugsturen.

Netflix is al jarenlang de grootste streamingdienst, maar wist je ook dat ze begonnen met het verhuren van DVD's? Hier stoppen ze nu wel mee, maar niet voordat ze hun trouwste fans nog eens even verrassen.

Afgelopen april kondigde de streaminggigant aan dat ze na maar liefst 25 jaar gaan stoppen met de DVD per mailservice. Deze week liet Netflix dit weten aan hun leden, al hebben ze wel nog een verrassing in petto.

Laatste verrassing
De gebruikers die de e-mail hebben ontvangen hebben t/m eind augustus de tijd om te beslissen of ze mee willen doen of niet. Netflix biedt hun leden namelijk aan om extra DVD's 'te winnen'. In totaal kun je maximaal tien extra films ontvangen.

Netflix stuurt nog een laatste keer DVD's uit eind september, maar als je mazzel heb krijg je hierbij andere films cadeau, waar je dus niet voor hoeft te betalen maar wel van kan genieten. De streamingdienst houdt bij welke films je hebt geliket of nog wil zien en stuurt deze dan eveneens op.

Wel terugkeren
Leuk natuurlijk voor de mensen die nog aan DVD's doen, maar Netflix wil elke film wel terugkrijgen. De streaminggigant geeft je een maand de tijd, dus tot eind oktober, om de DVD's te bekijken. Dan moeten deze terug gestuurd worden.



Netflix zou maar liefst meer dan 5 miljard DVD's en Blu-Ray's hebben verhuurd aan abonnees in de Verenigde Staten, maar zet nu dus een punt achter deze dienst. Aangezien streaming vandaag de dag zo groot is geworden, gaan de DVD's kopje onder en brengen deze niet meer genoeg op om hiermee door te gaan.

NieuwsFilm

meest populair