Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze aangrijpende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Dances With Wolves moet je hebben gezien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Dances With Wolves van regisseur Kevin Costner, die je kunt kennen van Open Range en Molly's Game.

Dances With Wolves
De dramafilm uit 1990 heeft een hoofdrol Kevin Costner, die ook de film regisseerde. Bijrollen gingen naar onder meer Graham Greene, Mary McDonnell, Tantoo Cardinal. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (87%): "Dances with Wolves lijdt aan een simplistische kijk op de cultuur die het probeert te eren, maar het eindresultaat blijft een opwindende western waarvan de nobele bedoelingen vaak worden geëvenaard door zijn epische grootsheid."

Reacties
"Schandalig dat Dances with Wolves niet in de imdb top 250 staat. Het is een fantastisch avontuur over een man die nieuwe avonturen wil ontdekken. Het is een ode eenzaamheid, nieuwe taal leren en vriendschappen maken," schreef Moviegooner op Moviemeter.



IH88 schreef op Moviemeter: "Schitterend en groots opgezet epos van Kevin Costner. Dances With Wolves heeft een mooi verhaal dat ondanks de lange speelduur interessant blijft om te volgen, een schitterende cinematografie, fantastische natuurbeelden en sterk acteerwerk. Met weer een hond die de show steelt."

Op Netflix
De $22 miljoen kostende film was een enorm financieel succes en bracht meer dan $424 miljoen op aan de Box Office. Dances With Wolves kreeg zelfs 12 Oscar nominaties, waarvan ze er zeven wonnen. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Luitenant John Dunbar wordt als een held ontvangen nadat hij per ongeluk de troepen van de Union naar een overwinning heeft geleid. Hij vraagt om een positie in het westen, maar vindt daar alleen een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij toch niet alleen is.

NieuwsFilm

meest populair