Deze horrorthriller van Netflix is echt de slechtste ooit gemaakt

Deze horrorthriller van Netflix is echt de slechtste ooit gemaakt

Deze film sloeg de plank volledig mis.

Netflix heeft inmiddels een groot assortiment aan exclusieve films. Een aantal hiervan zijn absolute toppers, denk bijvoorbeeld aan The Irishman, Dolemite Is My Name of Marriage Story. Helaas is het merendeel van de Netflix-films vaak van mindere kwaliteit, zo ook de horrorthriller The Open House (2018).

De hoofdrol werd gespeeld door Dylan Minette, die toen ook de hoofdrol speelde in een van de populairste series van het moment: 13 Reasons Why. De film had dus een prima succes kunnen zijn voor Netflix, maar het tegenovergestelde bleek waar.

Verhaal
Na het tragische overlijden van zijn vader, verhuizen tiener Logan Wallace (Minette) en zijn moeder Naomi (Piercey Dalton) naar het vakantiehuis van een familielid. Wat een adempauze had moeten voorstellen verandert echter in iets heel naars, wanneer onverklaarbare krachten tegen hen werken.

Moeder en zoon wonen ook niet onvoorwaardelijk in het vakantiehuis. Ze moeten een keer per week weg, omdat er dan mensen langskomen vanwege het open huis (wat je wellicht al had geraden naar aanleiding van de titel).

Ontvangst
De film kwam uit op 19 januari 2018 en werd zowel door critici als de gewone kijker helemaal afgebrand. De film heeft op Rotten Tomatoes een critics score van 13%. Dit betekent dat 87% van alle verzamelde recensies negatief waren.


De publieksscore is meestal wat beleefder dan de critics score, maar The Open House is een uitzondering. De film heeft namelijk een dramatische publieksscore van slechts 8%.

Einde
De film valt op allerlei fronten tegen, maar het onderdeel waar mensen het destijds veruit het meest over hadden, was het einde. Logan en Noami onderzoeken namelijk elke avond wat er is gebeurd in het huis tijdens hun afwezigheid. Uiteindelijk worden Logan en vermoedelijk ook Naomi vermoord door een mysterieus figuur.



De hele film is opgebouwd met aanwijzingen en verdachten, links en rechts. Maar aan het eind van de dag betekende geen van de aanwijzingen iets. De moordenaar blijkt een willekeurige man te zijn die naar een ander open huis gaat om vermoedelijk zijn misdaden voort te zetten.

NieuwsFilm

meest populair