'The Exorcist: Believer' brengt het kwaad naar de kerk op nieuw affiche

'The Exorcist: Believer' brengt het kwaad naar de kerk op nieuw affiche

Het kwaad keert terug op vrijdag de dertiende.

50 jaar na het origineel komt Universal Pictures met een nieuwe Exorcist-film, Exorcist: Believer. De studio onthult nu een nieuwe poster voor de horrorfilm.

Op de poster zien we nieuwkomer Olivia Marcum als een van de meisjes die wordt bezeten door een demoon in de nieuwe film. Ook is te zien dat de film in The States uitkomt op een perfecte horror-datum, vrijdag de 13de oktober.

Bekijk de afbeelding
Direct vervolg
Exorcist: Believer dient als een direct vervolg op het origineel uit 1973. Oscar-winnaar Ellen Burstyn keert terug om haar iconische rol van Chris MacNeil opnieuw te spelen. David Gordon Green (Halloween) neemt de regie voor rekening.

De film is het eerste deel van een nieuw tweeluik. Het tweede deel, Exorcist: Deceiver, moet in april 2025 verschijnen.

Halloween
Regisseur David Gordon Green heeft al ervaring met het nieuw leven inblazen van oude franchises. Hij regisseerde alle 3 delen van de recente Halloween-trilogie.

Waar gaat Exorcist: Believer over?
In de nieuwe film verdwijnt Angela, de dochter van Victor Fielding, samen met haar vriendin Katherine in het bos. 3 dagen later worden ze gevonden zonder herinneringen aan wat er gebeurd is. Al snel wordt Victor geconfronteerd met een oud kwaad en uit angst en wanhoop gaat hij op zoek naar de enige persoon die eerder zoiets heeft meegemaakt: Chris MacNeil.

Exorcist: Believer heeft naast Burstyn rollen voor Leslie Odom Jr (Glass Onion: A Knives Out Mystery), Ann Dowd (Hereditary), Olivia Marcum en Lidya Jewitt.

In Nederland is de griezelfilm vanaf 11 oktober te zien in de bioscopen. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair