Angstaanjagende video laat zien dat er een moordenaar rondliep op de set van 'The Exorcist'

Angstaanjagende video laat zien dat er een moordenaar rondliep op de set van 'The Exorcist'

Een van de figuranten droeg een duister geheim bij zich.

Tijdens de opnames van de iconische horrorfilm The Exorcist in 1972 school er een angstaanjagende aanwezigheid achter de schermen. Zelfs de cast en crew niet wisten dat een van hun eigen mensen een duister geheim met zich meedroeg.

Het geheim draait om de tot dan toe onbekende Paul Bateson. Tijdens een onderzoeksbezoek van regisseur William Friedkin viel zijn oog op de man die als radiograaf werkte. De regisseur was zo onder de indruk van zijn houding dat hij Bateson een rol aanbood als figurant in The Exorcist.

Angstaanjagende rol
Uiteindelijk kreeg Bateson de rol van ziekenhuistechnicus in de onvergetelijke horrorfilm. Hierin legt hij de gruwelijke medische procedure uit aan het bezeten 12-jarige meisje genaamd Regan. In het filmpje achter de schermen zien we hoe Bateson een gezellig onderonsje heeft met de actrice en de regisseur.

Wat toentertijd niet bekend was, was de horror van de Bateson's echte daden. In 1979 werd hij namelijk veroordeeld voor de brute moord op filmjournalist Addison Verill. Maar autoriteiten vermoedden dat hij ook betrokken was bij een reeks moorden binnen de homogemeenschap in Manhattan.

Engste ooit
De film The Exorcist, over een door de duivel bezeten tienermeisje, wordt wel beschouwd als de 'engste horrorfilm ooit'. Toen de film in 1973 in première ging, zouden bioscoopbezoekers bij bosjes zijn flauwgevallen.


De schokkende onthulling over de criminele activiteiten van de figurant wierp een donkere schaduw over The Exorcist. Zeker omdat de moorden op de mannen in de jaren 70 onopgelost blijven door de dood van Bateson in 2012. Zo werd er nog een angstaanjagend slotstuk toegevoegd aan zijn griezelige aanwezigheid in de film.

NieuwsFilm

meest populair