Ridley Scott komt met een 4,5 uur durende versie van 'Napoleon': gelukkig niet in de bioscoop

Ridley Scott komt met een 4,5 uur durende versie van 'Napoleon': gelukkig niet in de bioscoop

Zou jij voor de langere versie in de bioscoopstoel kruipen?

Ridley Scott heeft voor fans van zijn films goed nieuws. Zijn nieuwste passieproject Napoleon krijgt mogelijk een director's cut en die duurt direct een heel stuk langer.

De nieuwste blockbuster van Ridley Scott (Gladiator) komt bijna uit. Napoleon zal later dit jaar eindelijk te zien zijn in de bioscopen.

2,5 uur
De film met Joaquin Phoenix in de rol van Napoleon Bonaparte wordt geklokt op een ruime 2,5 uur. Maar Scott heeft nog een andere versie achter de hand.

In een interview met Empire vertelt de regisseur dat er een 'fantastische' versie van de film bestaat die bijna 270 minuten aantikt. Die versie duurt zo'n 4,5 uur.

Langere versie
Deze director's cut is niet in de bioscoop te zien, dus reken maar op 2,5 vol geweld en epische scènes. Scott hoopt dat de versie van Napoleon die hij zelf geweldig vindt, uiteindelijk te streamen zal zijn via Apple TV+; de streamingdienst die de film produceert.

"Ik zou het geweldig vinden van Apple als ze het uiteindelijk zouden vertonen", deelt de regisseur. De langere versie richt zich nog iets meer op het leven van Joséphine voordat ze Napoleon ontmoet.



NieuwsFilm

meest populair