Deze iconische parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze iconische parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'Gladiator' van Ridley Scott echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix het historisch drama Gladiator van regisseur Ridley Scott, die je kunt kennen van The Martian en Blade Runner.

Gladiator
De dramafilm uit 2000 heeft een hoofdrol Russel Crowe. Bijrollen gingen naar onder meer Joaquin Phoenix, Connie Nielsen en Djimon Hounsou. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (80%): "Hoewel niet iedereen zal worden vermaakt door het sombere wraakverhaal van Gladiator, wint Russell Crowe op donderende wijze het publiek met een sterrenwending die Ridley Scotts weelderige wederopstanding van Rome een gekneusd hart bezorgt."

Reacties
"De intelligentie van Scott richt zich ook vooral op de vormgeving. Ken weinig regisseurs bij wie het er altijd zo stijlvol en oogverblindend mooi uit ziet. Alien, Blade Runner, Black Hawk Down en deze zien er echt fantastisch uit," schreef Basto op Moviemeter.



Scorsese schreef op Moviemeter: "Prachtige film over een Romeinse generaal die verraden wordt door de zoon van de keizer. Een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de gloriedagen van het Romeinse Rijk. Een groots opgezet epos met een aantal spectaculaire actie-scenes. Het ziet er allemaal prachtig uit en de muziek van Hans Zimmer is spot on. Russel Crowe is uitstekend gecast in de titelrol, maar Joaquin Phoenix weet meer indruk te maken."

Op Netflix
De $103 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $457 miljoen op aan de Box Office. Gladiator kreeg zelfs 12 Oscar nominaties, waarvan ze er vijf wonnen, waaronder Best Picture. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Keizer Antonius Marcus Aurelius heeft zijn opvolger gekozen: generaal Maximus. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader direkt vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Na allerlei avontuern wordt hij gladiator en zweert wraak op Commodus.

NieuwsFilm

meest populair