Deze scène in 'Dune: Part Two' werd opeens een obsessie voor regisseur Denis Villeneuve

Deze scène in 'Dune: Part Two' werd opeens een obsessie voor regisseur Denis Villeneuve

Een verwijderde scene uit het eerste deel keert nu terug voor deel 2.

Voor fans van Frank Herbert's Dune-boeken was de Dune-film uit 2021 een daverend succes. Het was een bijna perfecte adaptatie van de eerste helft van het Dune-boek. Maar er was een element dat fans graag hadden gezien dat ontbrak in de film. Iets dat regisseur Denis Villeneuve goed wil maken met het tweede deel.

In een interview met Empire Magazine vertelt Villeneuve dat het een prioriteit was om Josh Brolin's personage Gurney Halleck een lied te laten spelen op de Baliset, een fictief instrument in de Dune-wereld.

Baliset
In het boek zingt en speelt Gurney Halleck meerdere liederen op het fictieve 9-snarige instrument. Oorspronkelijk zat er een scène in de eerste film waar Halleck het instrument speelt maar deze scène werd uit de film geknipt.

"We moesten de scène helaas uit de eerste film knippen", vertelt Villeneuve aan Empire. "Maar het lied van Gurney zit in de tweede film. Het was een vreemde prioriteit voor mij, maar Josh Brolin is een poëet en we speelden het lied samen, het was fantastisch".

Uitgesteld
Fans moeten helaas langer wachten om Josh Brolins muzikale kunsten te zien. Dune: Part 2 werd onlangs uitgesteld naar maart 2023. Maar Villeneuve belooft dat het waard is om langer te wachten op de film.



Oorlogsfilm
"Deel 1 was een belofte en deel 2 moet die belofte waarmaken. Ik ben een vermoeide maar tevreden regisseur," vervolgt de regisseur aan het tijdschrift. "De eerste film ging over een jonge man die een nieuwe wereld ontdekt, maar deel twee is een oorlogsfilm. Het hart van de film is de liefde tussen Paul en Chani en hoe ze samen alles doen om hun wereld te bevrijden van de Harkonnen. Het is een zeer emotionele film."

Dune: Part 2 staat nu op de kalender voor 14 maart 2024.



NieuwsFilm

meest populair