'Harry Potter'-actrice baalt van haar rol in de film: "frusterend"

'Harry Potter'-actrice baalt van haar rol in de film: "frusterend"

Bonnie Wright vindt dat haar Ginny meer in de franchise te zien zou moeten zijn.

In de Harry Potter-franchise is de hoofdrol weggelegd voor Daniel Radcliffe, maar er zijn meer dan genoeg acteurs die ook veel te zien zijn. Actrice Bonnie Wright hoort daar echter niet bij en daar baalt ze wel van.

De naam Bonnie Wright zal misschien niet iedereen bekend voorkomen, maar je kent haar vast en zeker wel. De actrice was te zien als Ginny Weasley, de zus van Ron en de vriendin van Harry zelf. Op het einde van de franchise trouwen de twee en krijgen ze zelfs kinderen.

Boeken vs films
In de boeken speelt Ginny dan ook een behoorlijk belangrijke rol, maar in de films is ze echter niet zo heel veel te zien. In het begin krijgt ze best wat te doen, maar dit wordt telkens minder. Dit vonden de nodige fans jammer maar ook Wright zelf zit hier nog steeds mee.

Wright, vandaag de dag 32 jaar oud, speelde Ginny voor de eerste keer op 9-jarige leeftijd. Ze zegt nu het volgende over haar rol tijdens een recente podcast: "Ik vond het lastig om Ginny zo goed mogelijk neer te zetten".

Zonde
De reden hiervoor? Ginny werd telkens minder belangrijk, waardoor de actrice ook niet echt veel kon laten zien. Zo vervolgt ze: "Ik dacht bij mezelf: "Kan ik dit personage recht aandoen? Zo veel mensen houden van haar, dus ik moet mijn uiterste best doen!" Dat bracht best wel wat druk met zich mee..."



"Wat ik voornamelijk zonde vindt, is dat er veel goede en sterke passages met Ginny in de boeken te vinden zijn, maar deze zien we niet terug in de filmfranchise. Ik kon dus ook niet echt veel laten zien..."

Meer
Volgens Wright had er dan ook meer ingezeten: "Ik vind dit jammer, want Ginny speelt in de films maar een minimale rol vergeleken met de boeken. Dus ja, dat zorgde er wel voor dat ik enigszins gefrustreerd was".



Enige tijd geleden kregen we wel te horen dat er een nieuwe Harry Potter-serie aankomt. Met elk seizoen zal een boek verfilmd worden, waardoor we dus veel meer van The Wizarding World te zien krijgen. De kans is dan ook groot dat de nieuwe Ginny-actrice meer te doen zal krijgen.

NieuwsFilm

meest populair