Christian Bale legt uit waarom hij afviel tot 50 kilo en maar 2 uur per dag sliep voor 'The Machinist'

Christian Bale legt uit waarom hij afviel tot 50 kilo en maar 2 uur per dag sliep voor 'The Machinist'

De met een Oscar bekroonde acteur was zo mager dat het gewoon eng is.

Er lopen in Hollywood heel wat acteurs rond, maar een van de bekendste namen is toch wel ongetwijfeld Christian Bale. De geliefde acteur wordt gezien als een heuse kameleon, maar voor zijn rol in The Machinest ging hij wel echt behoorlijk ver.

Bale was natuurlijk een enorme spierbundel in The Dark Knight-trilogie, maar was juist weer behoorlijk zwaar voor American Hustle. Zijn grootste uitdaging kwam toch wel met The Machinest, waarin hij echt graatmager was.

Uitleg
Bale viel maar liefst 50 kilo af voor de film en sliep elke nacht maar zo'n 2 uur om de rol zo goed mogelijk neer te zetten. Ondanks het feit dat meerdere doctoren hem lieten weten dat dit gevaarlijk was zette de acteur door. Nu laat hij weten waarom hij hiervoor ging.

Zo begint Bale: "Destijds rookte ik nog behoorlijk veel. Ik rolde mijn eigen sigaretten en rookte als een schoorsteen. Niet alleen hield mij dit bezig, ik had hierdoor ook minder honger". Toch was dit niet genoeg en ging hij nog een stapje verder.

Afvallen
Bale vervolgt: "Ik moest van mijn spiermassa af. Ik sliep maar twee uur per nacht en las het ene na het andere boek. Daardoor bewoog ik nog maar minimaal. Ik zat gewoon 10 uur lang in een stoel een boek te lezen. Als je dat elke dag doet dan begin je behoorlijk snel af te vallen".



Ook legt hij uit waarom hij deze uitdaging aanging: "Ik had net enkele films gemaakt waar ik niet tevreden mee was. Ik wilde mij deze keer dus echt volledig in de rol storten en als het ware 'een' worden met mijn personage. Het was echter niet al te gezond dus misschien niet de beste keuze..."

NieuwsFilm

meest populair