James Gunn verwijdert Facebook-account na hevige kritiek

James Gunn verwijdert Facebook-account na hevige kritiek

De Guardian of the Galaxy-regisseur weer in de problemen na opduiken oude berichten.

James Gunn (Guardians of the Galaxy Vol. 3, The Suicide Squad) heeft al flink wat commentaar te verduren gehad sinds hij werd aangesteld als Co-CEO van het DC-universe. Van het ontslaan van Henry Cavill als Superman tot zijn opmerking dat The Flash de beste stripboekfilm ooit was. De afgelopen maanden had Gunn de wind van voren. Maar na de meest recente ophef heeft Gunn zijn Facebook-account verwijderd.

Recentelijk doken een aantal Facebook-posts van Gunn op waarin hij zijn twijfelachtige mening over de Batman-film uit 1989 uitte. In de posts maakte Gunn gehakt van de film van Tim Burton.

Facebook
Zo schrijft hij: "Jack Nicholson als de Joker is Jack Nicholson in The Shining met slechte clown make-up". En: "De Batman-film van Tim Burton is matig geschreven, de soundtrack is het slechtste van alles en het is absoluut een van de saaiste films ooit."

Uiteraard heeft Gunn recht op zijn mening, maar DC-fans zien de berichtjes als bewijs dat de Guardians-regisseur niet geschikt is om het DCU te leiden.



Gunn kwam eerder in de problemen
De filmmaker heeft na de ophef besloten zijn Facebook-account te verwijderen. Wellicht om te voorkomen dat er meer oude berichten opduiken maar misschien was hij alle kritiek zat. Gunn heeft geen commentaar gegeven op de posts.

Het is niet de eerste keer dat Gunn in de problemen kwam nadat oude social media berichten opdoken. Hij werd ontslagen als regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 3 nadat een aantal tweets met ongepaste grappen opdoken, later werd hij toch weer aangesteld.

Gunn is inmiddels druk bezig met het rebooten van de DC-films. De eerste film, Superman: Legacy, wordt geregisseerd door Gunn en moet in 2025 verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair