'The Palace' van Roman Polanski met de grond gelijk gemaakt ondanks staande ovatie

'The Palace' van Roman Polanski met de grond gelijk gemaakt ondanks staande ovatie

De al controversiële regisseur lijkt geen grote comeback te maken met zijn nieuwste film.

Op elk groot filmfestival krijgen zowat alle blockbusters wel staande ovaties van meerdere minuten. Dat hoeft echter niet per se te betekenen dat het om een goede film gaat. Dat lijkt nu ook het geval te zijn met Roman Polanski's The Palace.

De meeste filmfans zijn van mening dat staande ovaties vaak ietwat overdreven zijn en het soms meer vriendjespolitiek is dan iets anders. Polanski kreeg met zijn The Palace ook een staande ovatie van maar liefst 3 minuten, maar het Rotten Tomatoes cijfer kan niet slechter.

Flop
Na 10 reviews staat The Palace voorlopig op 0%. Filmcritici zijn dan ook niet mals en zeggen dat er nog maar weinig over is van de Polanski van voorheen. Een criticus noemt The Palace zelfs een gedrocht en een van de slechtste films van de laatste 10 jaar.

Naarmate er meer recensies komen zal het cijfer nog wel enigszins veranderen, maar het lijkt er dus op dat dit een van de grote flops van het jaar wordt. Ook zullen filmfanaten niet echt warm lopen na deze belabberde score. Ook op IMDb scoort The Palace voorlopig maar een 5.

Verhaal
Op oudejaarsavond van het jaar 1999 verzamelen de geprivilegieerden zich in een Zwitsers luxehotel. De diverse gasten hebben verschillende achtergronden: van artiesten en beroemdheden tot ondernemers, zakenlieden, oplichters en de aristocratie.


Het hotel heeft een groots bal voorbereid waarop het hedonisme, corruptie en ongelijkheid binnen de samenleving naar boven komt. Het feest neemt dan ook een onverwachte wending. Binnen een tijdsspanne van 24 uur worden de levens van de gasten met die van de hotelmedewerkers verweven.

NieuwsFilm

meest populair