Christopher Nolan wint de grote online verkiezing: beste regisseur aller tijden

Christopher Nolan wint de grote online verkiezing: beste regisseur aller tijden

Na 30.000 stemmen op Rotten Tomatoes mag de filmmaker zich de beste noemen.

Rotten Tomatoes is een van de bekendste filmwebsites vandaag de dag. De nodige mensen baseren zich op het Rotten Tomatoes-cijfer of een film wel of niet de moeite waard is. De filmwebsite doet echter ook aan polls en kondigt nu aan wie de beste regisseur van de laatste 25 jaar is.

Uit 65 filmmakers werd Christoper Nolan, wiens Oppenheimer nog steeds in de bioscoop draait, uitgeroepen tot de beste regisseur van de afgelopen 25 jaar. Rotten Tomatoes kwam met deze poll om de 25 jaar van de website te vieren.

Lijst
Elke keer namen verschillende regisseurs het 'tegen elkaar op'. In de laatste ronde was het Nolan tegen Denis Villeneuve, o.a. bekend van Dune en Blade Runner 2049. Ondanks het feit dat Nolan al zijn 'wedstrijden' dik won, was het behoorlijk close.

Na ongeveer 30.000 stemmen won Nolan met ongeveer 56% van alle stemmen. Villeneuve krijgt dus de zilveren plak, aangezien hij 44% ontving. Damien Chazelle (La La Land) en Jordan Peele (Get Out) kwamen tot de halve finale.

Films
Ook was er een lijstje met de beste films. De 'gewone bioscoopgangers' kwamen bijna altijd met The Dark Knight, Interstellar én Inception aan, alle drie films van Nolan. Niet zo heel gek dus, dat hij bekroond werd tot beste regisseur door Rotten Tomatoes.



NieuwsFilm

meest populair