Tropische liefde en Mexicaanse mystiek in gloednieuwe bioscoopfilm 'Tótem'

Tropische liefde en Mexicaanse mystiek in gloednieuwe bioscoopfilm 'Tótem'

Een gezin dat het leven viert tijdens een bitterzoet verjaardagsfeest.

Eén van de klappers in de hoofdcompetitie van Berlijn begin dit jaar was Lila Avilés' tweede langspeelfilm Tótem, een film die het leven op intieme wijze viert en toont hoe iedereen verschillend omgaat met loslaten.

De filmmaakster, die haar filmcarrière begon als actrice, maar nu de overstap naar achter de camera heeft gemaakt, heeft ook de eer om met Tótem haar thuisland Mexico te vertegenwoordigen als inschrijving voor de categorie van 'beste buitenlandse film' bij de aankomende Oscars.

Plot
Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de broer, zoon én 27-jarige vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis.

Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak.

Prachtig klein
In de trailer zien we dat dit een wonderschoon portret gaat worden dat het absoluut verdient om op een zo groot mogelijk scherm aanschouwd te worden.


Tótem is in de bioscoop te zien vanaf 7 september.

NieuwsFilm

meest populair