Totem

Totem (2023)

Intiem familieportret laat zien wat verdriet is door de ogen van een zevenjarig meisje.
play

7,4 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Mexico
  • Denemarken
  • Frankrijk
95 Min Mexico

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak. Totém viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

Regie
Lila Avilés
Cast
Naíma Sentíes, Montserrat Marañon, Marisol Gasé, Saori Gurza, Mateo Garcia, Teresita Sánchez, Iazua Larios, Alberto Amador, Juan Francisco Maldonado, Marisela Villarruel, Galia Mayer, Lukas Urquijo, Manuel Poncelis, Alioth Gutiérrez, Rodrigo Lamas, Abel Sánchez, Pepe Aguilar, Georgina Tábora, Teresa Sánchez.
Release
07.09.2023
Release NL
07.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Lila Avilés | Scenario: Lila Avilés | Cast: Naíma Sentíes (Sol), Montserrat Marañon (Nuria), Marisol Gasé (Alejandra), Mateo Garcia (Tonatiuh), Teresita Sánchez (Cruz), Iazua Larios (Lucia), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Nog één feestje om het leven te vieren. Nog één feestje ter ere van je broer, vader, oom die waarschijnlijk binnenkort overlijdt aan kanker. Nog één keer vieren dat hij er nog is, maar niemand weet voor hoe lang. Tótem draait om dit ene feestje en alle gevoelens die daarbij komen kijken.

Tótem wordt verteld vanuit het perspectief van Sol, de zevenjarige dochter van Tonatiuh, de man voor wie het feest is. De film draait om de voorbereiding en de avond zelf. De film laat daarnaast zien hoe Tonatiuh zich met veel pijn klaarmaakt voor zijn verjaardag. De vraag of hij wel naar het feest wil, hangt in de lucht. Is het feest voor hem of meer voor de familie? Dit soort complexe vraagstukken behandelt Tótem, maar er is geen duidelijk antwoord. Dat maakt het een boeiende film.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Totem Nieuwsberichten